Spring til indhold

Tilray

Overvejer du at investerer i Tilray aktier? Så kan du med god fordel læse alt du skal vide om virksomheden herunder.

Tilray er en amerikansk virksomhed, med deres speciale indenfor farmaceutiske cannabis og forbruger varer. Virksomheden er grundlagt i 2013, af vennerne Brendan Kennedy, Michael Blue og Christian Groh, og har hovedkontor i New York, USA. Tilray er et børsnoteret selskab, som du kan handle aktier i, både på det amerikanske NASDAQ og det canadiske Toronto Stock Exchange. Udover deres forretninger i USA, har de også aktiviteter i Canada, Australien, New Zealand og Latinamerika.


Tilray var en af de første i Canada til at være en licenserede producent, og i 2014 fik de sikret sig en institutionel investering i cannabisindustrien, fra Founders Fund, som er en fond, der er San Fransisco baseret. Og i 2018 var det, det første cannabisselskab, der blev handlet offentlig på en større amerikansk børs, hvor aktien blev handlet til en pris på 17USD pr aktie, og oplevede en enorm vækst, for allerede i slutningen af samme år, kostede en aktie hele 214 USD.


Tilroy omsatte i 2021 for 210 Mio. USD, og havde i 2022 knap 1700 ansatte.
 Hvis du kunne tænke dig at investere i aktier, eller kryptovaluta, så kan du inde på aktierdk.dk læse mere om aktier og platforme. Her kan blandt andet nævnes Nordnet og Saxo investor som begge er danske platforme, der tilbyder handel på forskellige børser verden over.

De indberetter selv SKAT ved tab og gevinst, så her skal man bare tjekke at tallene stemmer. Der kan også nævnes Etoro som er en udenlandsk platform, som udover investering i aktier, også tilbyder investering i kryptovaluta. Etoro er billigere at investere på end fx saxo og nordnet, da de har en meget lavere kurtage, men de indberetter dog ikke til SKAT, så her skal man selv taste sine gevinster og tab ind.