Spring til indhold

Er du flyttet hjemmefra? Sådan passer du bedst på din økonomi

Skal du til at flytte hjemmefra for første gang? Det er en spændende og skræmmende affære, at skulle bo helt alene. Især det med at holde styr på økonomien, kan være vanskeligt at hitte ud af på egen hånd.

Vi hjælper dig på vej ved at smule en række gode råd, så du kan få styr på økonomien.

Læg et budget

Det er vigtigt, at du lægger et budget, så du har et overblik over, hvor mange penge du har at gøre med. Ellers kan du risikere at stå sidst på måneden ude en rød reje. 

Start med at skabe dig et overblik over dine indtægter som for eksempel SU, løn eller dagpenge. Dernæst skal du redegøre for dine faste udgifter. Det dækker for eksempel over husleje, varme, forsikringer, transport og fitnessmedlemskab. 

Sidst men ikke mindst skal du medregne dine variable udgifter som tøj, mad, kaffe, restaurantbesøg og lignende. 

Få styr på dine papirer

Første gang du får en regning eller en lønseddel, så sørg for at organisere og gemme dem. Det kan du enten gøre fysisk i en mappe eller på din telefon i din E-boks. Det er altid en god ide, at have papirerne ved hånden. Nogle gange skal man bruge belæg for forskellige detaljer i sin økonomi, hvis du for eksempel skal til et møde i banken. 

Glem ikke dine forsikringer

Mange glemmer deres forsikringer, fordi de ser det som et let sted at spare. Men det kan i sidste ende blive en rigtig dyr beslutning, hvis uheldet er ude. En indboforsikring er altid en god ide, for at du kan passe på dit hjem og dine ting. Oven i hatten gør du klogt i at tegne en ulykkesforsikring, hvis du selv skulle komme til skade.

Forsikringer behøver ikke koste dig i dyre domme. Du kan sagtens finde en god og billig forsikring, som passer til dit budget.

Spar op

Selvom der kun er tale om et par få hundrede kroner sidst på måneden, så smid dem på en opsparing i stedet for at bruge dem på mad eller en bytur. Din opsparing kan blive et udgangspunkt for en rejse, en ny bil eller et depositum til en ny lejlighed.