Spring til indhold

Sig hej til et righoldigt liv 

I Danmark har vi en høj grad af velfærd. Vores samfund er opbygget så selv de svage kan overleve og mere til. Vi har mange muligheder for at få et liv, der giver mening og fylde. Men det er også et samfund, hvor tilbuddene om federe gadgets og smartere tøj vælter ind over os og frister. Der er gratis glæder og glæder, der koster. 

Et liv, som er rigt på indhold og glæde behøver ikke at koste alverden. En tur i skoven koster ikke noget, men kan alligevel fylde de mentale tanke, så vi kan leve længe på den energi det giver. De gratis glæder findes i rigt mål over hele landet. En cykelferie kan fylde os med gode minder. Her skal der måske investeres i en god cykel, men resten koster ikke en bondegård. 

Vejen til det du mangler 

Står du og mangler til en ny cykel eller noget andet, så er en opsparing rar at have. Det kan godt betale sig at have lagt lidt til side. Har du ikke en opsparing at ty til, så kan et kviklån være løsningen. Et sådant lån kan hjemtages uden at der kræves pant i din private ejendom. Det gives udelukkende på baggrund af din økonomiske formåen. Husk at renterne er høje på disse lån, og tilbagebetaling skal ske forholdsvis hurtigt. Det er derfor en god idé at overveje, om du har andre muligheder, før du kaster dig over et kviklån. 

Hvis du anskaffer dig en ny, lækker cykel, så ligger landet åbent for dig med alle de skønne tilbud. Der er utroligt mange dejlige steder at besøge, som kan nås på cykel. Danmark er et smukt land og alle landsdele har noget helt specielt at tilbyde. Og det er en fryd at cykle på de danske veje. Langt de fleste er forsynet med cykelstier, hvor man kan cykle i sikkerhed for den hårde trafik. 

Plads til bagage 

Et sæt cykeltasker er næsten ikke til at undvære, hvis man skal på cykelferie. De er nemme at montere og kan rumme alt det du skal have med på turen. Og så er de som regel også regntætte, så dit tøj ikke bliver vådt, hvis du cykler igennem en byge. Der er god balance i et sæt cykeltasker, så selvom du har meget bagage, så føles det ikke voldsomt svært at trække. 

Et regnslag eller en regntæt poncho er også rar at have med på turen. Et almindeligt regnsæt med bukser og jakke kan også gøre det. Det kan også skærme mod vinden, hvis der skulle komme en kølig, blæsende dag på turen. Det kan godt betale sig at have udstyret på plads, inden man begiver sig ud på de danske landeveje. 

Planlæg din rute 

Hvad vil du gerne se? Er der et sted du gerne vil besøge? Det er altid en god idé at planlægge ruten man vil følge, i det mindste i grove træk. Der skal naturligvis være plads til afvigelser og smutture, men en overordnet plan er altid god at have. Hvis du også laver en tidsplan for hvornår du skal være de forskellige steder, så pas på du ikke laver den for stram. Man er jo ikke på cykelferie for at skynde sig. 

At se sit land fra sadlen på en cykel er en fornøjelse, de fleste burde unde sig. Variationen mellem åbne strækninger med bælgende marker og skovstykker, hvor man kan høre træerne bruse, er balsam for sjælen. For ikke at tale om strækningerne langs Danmarks kyster, som byder på storslåede udsigter til hav og bugter. Her er det godt at have tid nok, så man kan nå at opleve det hele. Husk, at ikke al tid er penge. Kvalitetstid er gratis.