Spring til indhold

Sådan forbliver du motiveret, når træningscenteret er alt andet end sjovt

Det kan være svært at bevare motivationen, når det føles som en pligt at træne i fitnesscentret. Men der er nogle enkle ting, du kan gøre for at gøre det sjovere og hjælpe dig med at blive ved.

For det første kan du finde en træningsmakker eller deltage i et gruppefitnesskursus. At have nogen at snakke med eller konkurrere mod kan få tiden til at flyve af sted og gøre oplevelsen sjovere.

For det andet skal du sætte nogle realistiske mål for dig selv og følge dine fremskridt. At se dig selv forbedre dig uge efter uge er en god måde at forblive motiveret på.

Endelig skal du sørge for at blande din rutine, så du ikke keder dig. Prøv nye maskiner, løftestænger eller konditionsøvelser for at holde det hele interessant.

Med blot et par små ændringer kan du gøre træningen i fitnesscentret til noget at se frem til. Så giv ikke op – bliv ved, og du vil se resultater i løbet af kort tid.

5 latterlige undskyldninger for ikke at træne

Det er nemt at finde på undskyldninger for, hvorfor du ikke kan træne, men sandheden er, at der altid er en måde at få plads til træning på, hvis du er virkelig motiveret. Her er 5 af de mest almindelige undskyldninger, og hvordan du overvinder dem.

1. “Jeg har ikke tid.”

Hvis du ikke har tid til en hel times træning, er det helt i orden. Du kan bare lave 20 minutters højintensiv intervaltræning eller gå en rask tur rundt i dit nabolag. Enhver aktivitet er bedre end slet ingen.

2. “Jeg er for træt.”

Træning giver dig faktisk energi, så hvis du føler dig træt, kan en hurtig træning være lige hvad du har brug for. Hvis du er meget træt, kan du dog prøve at lave nogle blide strækøvelser eller yoga i stedet.

3. “Jeg har ikke det rigtige tøj.”

Du behøver ikke dyrt træningstøj for at få en god træning. Tag bare det tøj på, som du har, og som er behageligt, og kom i gang.

4. “Jeg er ikke i humør til det.”

Vi har alle dage, hvor vi ikke har lyst til at træne. Men hvis du kan presse dig selv til at gøre det alligevel, vil du altid have det bedre bagefter.

5. “Jeg har for travlt.”

Selv hvis du har supertravlt, er der måder at få plads til at træne på. Stå tidligere op og træn, før din dag begynder, eller lav kropsvægtsøvelser, mens du ser tv om aftenen.

Husk, at der ikke findes noget som det perfekte tidspunkt at træne på. Du skal bare gøre det til en prioritet og finde måder at indpasse det i din dag. Undskyldninger er kun undskyldninger, hvis du lader dem være det.

Husk at du kan finde ideer til billige julegaver her.